GILSOR CONSTRUCT FORAJE

 
 

CONSOLIDARI INFRASTRUCTURI DRUMURI SI PODURI

 

Gilsor Construct Foraje executa lucrari pentru consolidarea fundatiilor la drumuri si poduri, consolidarea terenurilor slabe si stabilizarea versantilor alunecatori.
Cu ajutorul instalatiilor de foraj, executam piloti si minipiloti forati, cu tubulatura recuperabila, ecrane si incinte realizate din piloti secanti, ecrane si incinte din pereti mulati, ecrane de etansare, drenuri orizontale, suborizontale si verticale, drenarea terenurilor cu dren fitil sau coloane de balast, ecrane drenante, injectii pentru etansarea terenului in jurul sau sub diverse constructii, injectii pentru limitarea zonelor afectate de infiltratii, injectii pentru restabilirea consolidarea pilelor sau culeelor de pod, ancoraje pretensionate pentru ancorarea de elemente de infrastructura, ziduri de sprijin, consolidari de sosele si cai ferate, injectii de consolidare, desecari.
Pentru consolidarea pilelor sau culeelor de la poduri, utilizam tehnologia de executie a sistemelor de minipiloti amplasati in siruri pentru realizarea chesoanelor, astfel:
- executia incintei/cheson din siruri de minipiloti armati, pentru consolidarea fundatiilor pilelor sau culeelor la poduri avariate sau aflate in pericol, prin spalarea sau antrenarea straturilor de aluviuni necoezive din vecinatate;
- executia camasuielii pilei sau culeii respective, dupa care se dezgolesc capetele minipilotilor si se executa radierul din beton armat;
- injectarea sub radier se face dupa aproximativ 7 zile de la betonare, iar daca nu au fost pozitionate tevi din PVC la turnarea radierului, se perforeaza prin carotare incinta creata de minipilotii injectati, in care se introduc tevi de PVC cu 40-50 mm, cu fante sau gauri de evacuare a suspensiei de ciment, numite "tuburi cu mansete". Injectarea se face n doua etape:
1) injectie de umplere cu presiuni reduse (1-1,5 bari);
2) injectie finala cu suspensie de apa/ciment.
Dintre lucrari mai recent executate, putem aminti consolidarea DN 10 - km 94, in zona loc. Sita Buzaului, unde s-au executat un nr. de 200 minipiloti cu diametrul de 200 mm, in total 2.300 m.l.
Alte lucrari executate si coordonate de specialistii firmei noastre sunt: Consolidare pile la pod peste raul Prut la Radauti Prut, jud. Botosani, foraje si injectii; Consolidare DN in zona loc. Magura, jud. Buzau, cu minipiloti, total 15.000 m.l.; Consolidare pod pe DN 15 B, km 38+065 la Vanatori Neamt, jud. Neamt, incinte din minipiloti forati si injectii, total 1.700 m.l.


Pentru exemple cu foto vezi pagina portofoliu .